mutiara kata

setiap manusia punya keunikan diri sendiri.. jangan lah mengeji diri hanya kerana satu kekurangan yang kecil.. fikirkan beribu kelebihan yang anda ada berbading kelemahan yang sekuman cuma...

Friday, 8 July 2011

Bila Teknologi terlalu Moden.....

Biler Teknologi Terlalu Moden


Rakaman Percakapan telepon pesanan Pizza tahun 2020

       Operator   : terima kasih anda telah menghubungi Pizza
                         Hot, boleh saya bantu ....
       Pelanggan : heloo,saya nak pesan pizza
       Operator   : Saya perlukan no I/C encik untuk memproses
                         permohonan seterusnya.
       Pelanggan : OK, sekejap. No nya : 790615-08-5331
       Operator   : Ok Encik Rahmat ,berumur 41 tahun, encik
                         tinggal di Jalan Hang Tuah no.16, Seksyen 18/34D, Shah
                         Alam. nombor telefon rumah :
                         03 77726378, No pejabat : 03 51912870 ext 999 dan no
                         telefon bimbit anda 016-6666222 ,encik menelefon dari mana ?
       Pelanggan : dari rumah, eh dari mana kamu tahu semua no tel saya ?
       Operator   : Oh, kami dihubungkan terus ke database pusat.
       Pelanggan : Oklah, saya nak pesan Seafood Pizza - pekej family
       Operator   : Itu bukan idea yang bagus encik
       Pelanggan : kenapa pulak ?
       Operator   : Dari medical record cik , encik memiliki tekanan darah tinggi dan  kolesterol yang berlebihan dari paras normal.
       Pelanggan : Jadi awak rekemenkan apa ?
       Operator   : Mungkin encik boleh pesan Low Fat Hokkien Mee Pizza
       Pelanggan : Erm, macamana kalau saya tak suka pilihan tu?
       Operator   : Hmmm minggu lalu pakcik baru
                         pinjam buku yang berjudul " Popular Hokkien Dishes"dari
                         perpustakaan negara di Jalan Tun Razak.
       Pelanggan : Ok lah. Ikut jek la. So, berapa harga
                         pekej family yg sayapesan tadi?
       Operator   : Tapi pekej family kami takkan
                         cukup untuk anak encik yang berjumlah 7
                         orang .., jumlah keseluruhan adalah RM80.00
       Pelanggan : Takpe, cukup tu. Ok Saya akan bayar dengan kad Visa saya.
       Operator   : Owh, saya rasa encik patut bayar cash sebab had limit kad
                         Visa pakcik dah tamat dan ada outstanding bil di
                         Maybank sebanyak RM4050.00 sejak
                         bulan Ogos lalu , itu belum termasuk caj denda untuk
                         tunggakan bayaran bulan rumah encik.
       Pelanggan : Uih? Oklah, saya ke ATM untuk withdraw duit sebelum
                         penghantar pizza sampai , ke rumah saya.
      Operator    : Owh, rasanya pilihan itupun tak mungkin sebab rekod akaun
                         encik dalam kesemua empat bank
                         iaitu Maybank, BCB, Ambank dan Public Bank menunjukkan
                         baki kurang dari RM1.00
       Pelanggan : Cis! Sudahlah! Hantar aja la pizza tuh,
                         saya bayar cash kat sini.
                         berapa lama Pizza akan di hantar ?
        Operator  : sekitar 45 minit encik, tapi kalau
                         encik rasa terlalu lama dan tak suka menunggu, encik
                         boleh ambil sendiri dengan motor kapcai pakcik.
       Pelanggan : APA ????
       Operator   : Menurut catatan kami, encik
                         memiliki motor kapcai tahun 2015 dengan no pendaftaran
                         BWW 2114 betul kan pakcik ?
       Pelanggan : Cis! Melampau betul! Celaka gile. Sape bagi bukak rekod
                         org lain sesuka hati ni? ada yg nak kena belasah ni??!!,
       Operator   : Hati-hati dengan apa yang encik ucapkan.
                         Takkan encik dah lupa tarikh 15 Mei 2010 pakcik pernah
                         kena tahan lokap sebulan
                         sebab bercakap kasar dan cuba menyerang seorang polis
                         di Plaza ALam Sentral, Shah Alam.
       Pelanggan : (Terdiamm....)
       Operator   : Ada nak tambah yang lain encik ?
       Pelanggan : Takde, eh tapi kalau pesan pakej
                         family ada percuma 2 botol coca cola kan ?
       Operator   : Betul encik, tapi menurut catatan
                         kami encik ada juga mengidap DIABETES, jadi kami
                         tidak mau mengambil sebarang risiko.....
       Pelanggan : KURANG AJAR!!!!!!!!!!!!!!! BATALKAN SAJA SEMUA !
       Operator   : Terima kasih atas panggilan pesanan encik,
                         untuk sebarang komen, kritikan dan pandangan, encik
                         boleh mengisi form online pada website kami,username
                         dan passwordnya tercetak pada bahagian bawah
                         kotak pizza yang encik pesan... terima kasih
                         kerana telah menghubungi Pizza Hot......

2 comments:

  1. takpe, saya suh anak saya call, dier takde diabetes :D

    ReplyDelete
  2. hahaha.... tiba2 keluar rekod bukan2 lagi...

    ReplyDelete

hepi hamster